Активісти ВК \”Наступ\” озвучили свої умови перемоги Євромайдану

Активісти ВК "Наступ" озвучили свої умови перемоги Євромайдану Всеукраїнський комітет «НАСТУП» вважає, що лише повна зміна системи влади в Україні означатиме перемогу Євромайдану.

\”Переконані, що Євромайдан переможе, якщо доб’ється повернення до Конституції 2004-го року, яке супроводжуватиметься проведенням влітку перевиборів до Верховної Ради України, а восени – виборами Президента України. Лише в такому разі Євромайдан отримає очікувану перемогу\”, – йдеться у їхній заяві. Активісти руху вважають, що сьогодні лідери опозиції не мають морального права говорити від імені всіх учасників Євромайдану. Лідери опозиції можуть вести переговори тільки в межах вимог, котрі підтримуються всіма учасниками Євромайдану. Неприпустимо вести переговори опозиції з владою, коли по всій Україні затримують і б`ють активістів Євромайдану. Якщо це – перемир`я, тоді воно повинно стосуватися всіх.

Більшість активістів припинять боротися і звільнять адмінустанови за таких умов:
– буде проголосований та набуде чинності закон про повну амністію затриманих учасників Євромайдану зі всіх регіонів України, починаючи з 21 листопада і до завершення протистояння та буде покарано всіх винних, у здійсненні злочинів проти учасників Євромайдану;
– буде призначено адекватний перехідний уряд за участю представників опозиції;
– проголосують за повернення до Конституції 2004-го року (нам не потрібно створення спеціальних комісій – потрібно чітко, щоб набула чинності Конституція 2004 року);
– в парламенті, згідно із Конституцією 2004 року, буде проголосовано та призначено дати позачергових виборів Верховної Ради та чергових виборів Президента України 31 жовтня 2014 року.

Прес-служба ВК «НАСТУП»

peredplata