Буковинська влада повинна призначатись прозоро і законно – Правий сектор

Позиція Правого сектору
щодо формування апарату та структурних підрозділів
Чернівецької обласної державної адміністрації та інших державних установ Чернівецької області.

Сьогодні ми знову стали свідками відсутності прозорості та відкритості у діях місцевої виконавчої влади. Знову відновилась практика ведення кулуарних домовленостей, а повноваження використовується для вирішення особистих питань. Натомість знову на посади призначаються куми, родичі, друзі. Команда сформована за таким принципом неспроможна працювати на розвиток громади, Буковинського краю та України в цілому.
Відповідальність за це несе безпосередньо новопризначений голова Чернівецької обласної державної адміністрації Роман Ванзуряк.
Відтак, виходячи з відсутності будь-яких системних змін, а саме підходів та принців у формуванні кадрової політики та управлінні місцевими виконавчими органами влади, постійним порушенням чинного законодавства України, а також, прагнучи забезпечити прозорість прийняття кадрових рішень, відповідність професійної компетенції державних службовців займаним посадам та необхідність очищення державних органів влади від осіб, які причетні до корупційних дій, Правий сектор вимагає від Голови Чернівецької обласної адміністрації Романа Ванзуряка:

1. Призначити всіх діючих керівників структурних підрозділів та апарату Чернівецької ОДА виконуючими обов’язки.
2. Здійснити подальші призначення керівників структурних підрозділів та апарату ОДА виключно шляхом конкурсного відбору на основі рівного доступу громадян України до державної служби, як це передбачено Постановою Кабінету Міністрів від 15 лютого 2002 р. № 169 .
3. Чітко дотримуватись процедури проведення конкурсу, що передбачена відповідними нормативними актами (публічне оголошення конкурсу, вільний доступ до участі, прозора робота конкурсної комісії).

4. Враховуючи особливу увагу громадськості та необхідність забезпечення транспарентності роботи конкурсних комісій, включити до їх складу представників громадськості.
5. Засідання конкурсної комісії транслювати он-лайн, а запис засідань викладати в мережу Інтернет.
6. Забезпечити проходження «громадського аудиту» особою, яка стала переможцем конкурсу, а саме:
• оприлюднити на офіційному сайті Чернівецької ОДА, а також в друкованих ЗМІ (щонайменше в одному) резюме претендента, його декларацію про доходи та майно за минулий рік, а також мотиваційний лист щодо свого прагнення обійняти відповідну посаду.
• презентувати перед громадою краю під час проведення Народних зборів (Віче) своє бачення розвитку галузі, де претендент планує працювати.

02 квітня 2014 року

peredplata