В Брюсселi стартував самiт лiдерiв країн \”Великої семiрки\” (G – 7).

В Брюсселi стартував самiт лiдерiв країн "Великої семiрки" (G - 7).Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Головне питання самiту сильних свiту цього – становище в Українi, \”нелегiтимнi дiї Росiйської Федерацiї щодо України\”, надання Українi мультинацiональної полiтичної, економiчної та фiнансової допомоги для стабiлiзацiї й розвитку демократiї в Українi та її економiчного зростання.

Вiдповiдаючи на запитання про підписання економічної частини угоди України з ЕС президент Ради ЄС Герман Ван Ромпей заявив, що друга, економiчна частина Угоди про асоцiацiю з ЄС буде пiдписана 27-го червня у Брюсселi пiд час самiту глав держав та урядiв Європейського союзу. Крiм того Герман Ван Ромпей не без гордостi зазначив, що 7-го червня вiн вiзьме участь в iнагурацiї Петра Порошенка на пост президента України.

Стосовно подальших санкцiй щодо Росiї, то новий пакет санкцiй вже пiдготовлений. Вони будуть впроваджуватись по мiрi ескалацiї та розвитку подiй в Українi, – зазначив президент Ради ЄС.

Сьоднi ввечерi лiдери країн \”Великої семiрки\” (G – 7) озвучать пряме звернення до керiвництва Росiйської Федерацiї з вимогою припинити протиправнi дiї щoдо України.

Самiт \”Великої семiрки\” (G – 7) триватиме сьогоднi та завтра.

peredplata