Порошенко: На місцях не буде голів, десантованих згори

Порошенко: На місцях не буде голів, десантованих згориПрезидент Петро Порошенко заявляє. що після внесення змін до Конституції влада на місцях формуватиметься \”знизу\”.

Про це він сказав в четвер, презентуючи зміни до Конституції.

\”Влада формуватиметься не згори, як тепер, а знизу. Основні повноваження будуть зосереджені на базовому рівні: село, селище, місто\”, – сказав він.

\”Замість того, щоб приймати голів адміністрацій, десантованих згори, ради, обрані мешканцями областей та районів, самі формуватимуть виконкоми. Виконкоми здійснюватимуть виконавчу владу і оперативне управління на цих територіях. Очолювати виконкому будуть голови рад\”, – сказав він.

Порошенко також повідомив, що вводиться інститут представників президента в областях та районах.

\”Вони не втручатимуться в питання управління територіями. Вони не призначатимуть на посади, не ділитимуть гроші, не роздаватимуть ліцензії, до них не треба буде ходити на поклон. Але кожен з них на ввіреній території пильнуватиме, щоб акти органів місцевого самоврядування відповідали Конституції та закону, щоб там нікого не заносило на поворотах\”, – сказав Порошенко.

За його словами, представники президента зможуть призупиняти через суди рішення органів місцевого самоврядування, якщо ті порушуватимуть Конституцію.

\”Як зіницю ока вони будуть берегти єдність України. Якщо КС встановить порушення Конституції органом місцевого самоврядування, лише в цьому випадку президент матиме можливість розпустити міську, району чи обласну раду\”, – наголосив Порошенко.

Українська правда

peredplata