Парламент не знайшов підстав для розпуску Чернівецької міськради

Парламент не знайшов підстав для розпуску Чернівецької міськрадиВерховна Рада не знайшла підстав для того, щоб розпустити Чернівецьку міськраду і провести позачергові вибори.

Таку відповідь міськрада отримала від голови комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України Давида Жванії на звернення міського голови Олексія Каспрука щодо необхідності дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради та проведення позачергових виборів.

«Підстави дострокового припинення повноважень місцевої ради, сільського, селищного, міського голови чітко передбачені відповідно положеннями статей 78 та 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Отже, стосовно Чернівецької міської ради можна стверджувати, що на сьогодні законні підстави для призначення позачергових виборів депутатів ради відсутні», – сказано у відповіді.

Закон «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає лише кілька випадків, коли повноваження місцевих рад можуть бути достроково припинені: якщо рада прийняла рішення з порушенням Конституції України, інших законів, прав і свобод громадян; якщо сесії ради не проводяться без поважних причин у строки, встановлені законом, або рада не вирішує питань, віднесених до її відання.

Джерело: ZIK

peredplata