Гриценко грає за сценарієм адміністрації президента, вважає Турчинов

Гриценко грає за сценарієм адміністрації президента, вважає ТурчиновЗаступник голови \”Батьківщини\” Олександр Турчинов вважає, що лідер \”Гроамдянської позиції\” Анатолій Гриценко \”грає\” за сценарієм Адміністрації президента.

Про це він заявив в інтерв\’ю \”ЛІГАБІзнесІнформ\” на запитання про конфлікт із Гриценком.

\”Ніякого конфлікту не було. Анатолій, як мені здається, просто захотів отримати політичні дивіденди на протиставленні себе іншим\”, – сказав Турчинов.

\”У влади є постійний запит на так звану третю силу, яка била б разом із Партією регіонів по опозиції. І на цю роль приміряють багатьох. Головне завдання – розкол опозиційного руху\”, – додав він.

\”Мені дуже прикро, що Гриценко зараз грає роль, прописану в сценарії Адміністрації президента, синхронізуючи свої заяви з такими, як Ющенко й Ляшко\”, – заявив Турчинов.

На запитання, чи купили Гриценка, Турчинов відповів: \”Я не будуть цього говорити\”.

\”Логіка лідерів міні-партій зрозуміла. Для них норма про прохідний бар’єр 1% у законі про вибори була важлива. Ми не змогли її протягнути, але ми змогли провести положення, які мінімізують можливості фальсифікацій. А чесні вибори для нас важливіші дрібних політичних амбіцій\”, – пояснив він.

Турчинов вважає ухвалений закон про вибори \”тактичною\” перемогою.

\”У первинному варіанті Партії регіонів виборів як таких взагалі не було передбачено. Будь-якого кандидата можна було зняти без суду за двома зауваженнями більшості від комісії, яку формувала та ж Партія регіонів\”, – сказав він.

\”Тому, можливо, таке голосування за закон для когось і було неприємним. Але краще перемагати у важливих тактичних питаннях, ніж просто констатувати власне безсилля й чергове свавілля влади, розраховуючи тільки на те, що Захід не визнає вибори\”, – заявив Турчинов.

При цьому, за його словами, \”якби не підтримка Європи, нам би не вдалося ухвалити такий закон\”.

\”Я не вважаю, як деякі, що цей закон – велика перемога опозиції. Зайнята тактична висота. Замість гидкої заготовки, яку Адміністрація президента готувала для себе, ми протиснули максимально можливий варіант для проведення чесних виборів. Грати за принципом \”чим гірше, тим краще\” непродуктивно\”, – сказав Турчинов.

\”А обвинувачення в непослідовності опозиції висувають маргінальні політики, якими диригує Банкова. Подивіться результати голосування за незаконне продовження повноважень парламенту. Ви там побачите дуже багато таких ось опереткових опозиціонерів. Для них підняття прохідного бар’єра, що заважає проповзти в парламент, – найстрашніше, що сталося за час приходу Януковича до влади\”, – додав він.

Як відомо, Гриценко звинувачував парламентську опозицію у змові з владою при голосуванні за новий закон про вибори до Верховної Ради.

Джерело

peredplata