США оголосили про вихід із Ради ООН по правах людини!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

ООН можна закривати. Хто виходитиме останнім, не забудьте вимкнути світло 

США оголосили про вихід із Ради ООН по правах людини!

Про це заявила постпред США при ООН Ніккі Хейлі під час виступу перед журналістами в Держдепартаменті США.

Рішення американської адміністрації Хейлі пояснила тим, що деякі країни-члени ООН перешкоджають США та іншим прогресивним державам реформувати Раду ООН щодо прав людини. Дипломат заявила: “Ми пішли на цей крок тому, що наша приверженість і відданість дотриманню прав людини не дозволяє нам залишатися частиною лицемірної і корисливої організації, яка не захищає, а знущається над правами людини і покриває інтереси тих країн, де права людини порушуються”…

Хейлі додала, що Вашингтон не відмовляється від зобов’язань у царині прав людини, і готовий знову приєднатися до Ради, але вже після того, як Рада ООН щодо прав людини буде реформована.

У 2017 році постпред США при ООН закликала виключити з організації кількох учасників – Росію, Китай, Кубу, Конго, Венесуелу і Єгипет, які, за версією США, перешкоджають реформуванню Ради.

Дуже важливий тренд намічається. Продовжу коментувати завтра. Цікавий момент полягає в тому, що США беруться за докорінне реформуввання ООН і починають з Ради ООН у справах захисту прав людини. А винні у зволіканні реформування організації: Росія, Китай, Куба, Республіка Конго і… Єгипет. І це ще не повний перелік країн з цього ганебного списку.

Далі буде…

peredplata