Всі на захист!

Всі на захист! Жителям м. Чернівці, всім ЗМІ Буковини

Заява
ініціативної групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці»

Шановні чернівчани!

1.Беручи до уваги, що т.зв. депутатська більшість Чернівецької міської ради 6 скликання вже понад півроку зневажає і грубо порушує Конституцію і Закони України, основні права людини і свободи, визнані в усьому демократичному світі.

2.Зважаючи на те, що тимчасова влада в Чернівцях, яка рейдерським методом прийшла до керівництва, повністю зневажає народне волевиявлення в місті, не рахується з думкою громади, результатами голосування громадян на останніх місцевих виборах, грубо порушує законодавство України і під різними протизаконними приводами перешкоджає чернівчанам в проведенні місцевого референдуму з дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради за грубі порушення Конституції, Законів України щодо місцевого самоврядування, статусу депутатів місцевих рад тощо.
3.Чітко усвідомлюючи, що сьогоднішні очільники міста, маючи на це «височайший дозвіл і добро» найвищих державних ешелонів влади, «підтримку» і «одобрямс» Чернівецької ОДА, вже 5 разів з надуманих причин відмовляють в реєстрації ініціативної групи з місцевого референдуму в Чернівцях, а зовсім недавно, 29 жовтня 2011 року, взагалі таємно, підступно, грубо, перешкодили проведенню вже 6-их зборів громадян, і таким антинародним, диктаторським методам зневажання думкою городян не буде кінця, допоки не наступить кінець такій міській владі.
4. Глибоко розуміючи, що сьогоднішній владі в Чернівцях, Чернівецькій області, в Україні не потрібне народовладдя, сильне і незалежне від маніпуляцій місцеве самоврядування, не потрібна прозорість і відкритість влади, її виборність і підзвітність народу, виборцю, їй потрібні «підручні», «слухняні» парламент, місцеві ради, тимчасово виконуючі обов’язки міських голів, голів обласних, районних рад, якими в такому випадку легше «керувати» і ними можна «управляти».
5.Бачачи, що в т.зв. «боротьбі» з опозицією, інакодумцями, чернівецькі владники не гребують найпідступнішими, аморальними, протизаконними методами, використовують в цій «боротьбі» з власним народом дітей, вчителів, студентів, працівників саме тих трудових колективів, де керівниками є сьогоднішні депутати міської ради і межі цьому скоро не буде.
6. Прийшовши до висновку, що Президент України, Верховна Рада України, уряд, вся правоохоронна і судова гілка влада, поки що, не готові чітко стояти на захисті Конституції України, основних демократичних прав людини і громадянина прийнятих ООН, ПАРЄ, іншими поважними міжнародними інституціями, рішення
яких Україна підписала, підтримує і схвалює, а керівники держави це неодноразово декларують.

– 2 –

Члени ініціативної групи чернівчан «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» заявляють:

1. Ми більше не віримо в демократизм, відкритість, прозорість, народність нинішньої тимчасової чернівецької влади, в її прихильність до світових, європейських принципів народовладдя, закладених в Декларації ООН про права людини і громадянина, документах ПАРЄ з питань демократії і прав людини.
2. Ми не хочемо бути пасивними «учасниками» зневажання тимчасовою владою в Чернівцях народу, виборців, зневажання владниками Конституції, Законів України, законних вимог і прав виборців.
3. Ми не віримо в демократичну риторику Президента, Парламенту, уряду України, які добре знають про ситуацію в Чернівцях і в усьому підтримують, мовчки схвалюють т.зв. «дії» і «заходи» чернівецьких владників зі знищення місцевого самоврядування в Чернівцях, на Буковині, а Верховна Рада України вже тривалий час не призначає виборів Чернівецького міського голови.
4. Сьогоднішня міська влада в Чернівцях зі зневагою, «зверхньо» ставиться до законних пропозицій виборців, зумисно, з надуманих і незаконних підстав, вперто не реєструє ініціативну групу з проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради 6 скликання за грубі порушення Конституції, Законів України.
5. Ми не бажаємо, щоб сьогоднішні тимчасові владники в своїх «брудних», антидемократичних, аморальних і антигромадських т.зв. «заходах», діях, «публікаціях» в ЗМІ, в «боротьбі» зі своїми городянами-опозиціонерами, а фактично інакодумцями, грубо, «безпардонно», аморально, підступно використовували дітей, студентів, педагогів, лікарів, працівників готельних і торговельно-розважальних закладів, в т.ч. членів гурту «Майданс», тренерів і вихованців спортивних секцій з рукопашного бою, панкратіону, інших бойових мистецтв в провокативних і антизаконних діях.
6. Ми не можемо більше споглядати на «знущання», приниження людської гідності чернівчан, в т.ч. ветеранів, інвалідів, інтелігенції, підприємців, жителів міста з боку окремих представників міської влади лише через їх незгоду з рішеннями і діями влади і прагненням бути почутими у питаннях дотримання владою прав і політичних свобод громадян.
7. Ми більше не будемо «грати» за сценарієм сьогоднішньої міської влади, з такою владою демократичними, законними, внутрідержавними заходами і вимогами діяти не виходить, це, наразі, не буде мати належного результату в досягнення нашої мети – безпосередньої участі народу у вирішенні питань місцевого самоврядування.
8. Сьогоднішня влада в Чернівцях, на Буковині не бажає діяти в правовому полі, вона не бажає спиратися на народ, реагувати на волю і законні вимоги виборців.

– 3 –

Виходячи із вищезазначеного ми вимушені на даному етапі, поки-що призупинити наші дії з організації проведення зборів зі створення ініціативної групи з проведення місцевого референдуму.

Але в зв’язку з тим, що в нашому місті, Чернівецькій області, Україні нас не чують, заявляємо, що ми залишаємо за собою право звернутися до ПАРЄ, інших міжнародних інституцій з прав людини з приводу систематичного, планомірного, цілеспрямованого попрання владою міста Чернівці, Чернівецької області, України основоположних прав і політичних свобод людини і громадянина, порушення основних принципів народовладдя, засадничих демократичних свобод і найближчим часом розпочнемо збір підписів громадян України, жителів м. Чернівці під Зверненням до вказаних міжнародних організацій з приводу порушень прав людини в Чернівцях.

Ці підписи ми будемо збирати з дотриманням вимог Закону України «Про всеукраїнський і місцеві референдуми в Україні. Плануємо залучити до підписання Звернення до ПАРЄ не менше 10% чернівчан, які володіють виборчим правом з метою отримати міжнародну допомогу європейської спільноти в порятунку місцевого самоврядування у Чернівцях.

Ми віримо, що такий крайній засіб в боротьбі за демократію, верховенство права людини і громадянина буде сприйнятий чернівчанами, як вимушений крок, до якого нас підштовхнула саме нинішня чернівецька влада.

І хай не надіються ті, хто чекає, що ми будемо діяти незаконно – все буде в рамках Конституції, Законів України, міжнародних договорів і документів, що їх підписала держава Україна, як демократична, правова, європейська, соціальна держава, що прагне до європейських, міжнародних стандартів демократії, повноправного членства в Європейському Союзі.

Слава Україні!

peredplata