Чернівецька опозиція відзначила День української писемності та мови

На Буковині пройшли урочистості з нагоди свята Української писемності та мови. Обласне товариство «Просвіта» організувало мітинг біля пам’ятної стели «Літописцям Русі-України – подвижникам українського письменства» у Чернівцях.

З промовами виступили науковці Чернівецького національного університету, місцеві письменники, творча молодь, представники інтелігенції краї. Вони висловлювали своє занепокоєння тим, що держава своїми діями ставить під загрозу повноцінний розвиток української мови.

Серед учасників мітингу був і голова фракції «Фронт Змін» у Чернівецькій обласній раді Максим Бурбак. Напередодні свята саме «Фронт Змін» проявив принциповість у питанні захисту мови. Як повідомлялося, саме фракція партії у Шевченківській районній раді Чернівців виступила ініціатором прийняття рішення, яким рада підтвердила дію на території міста Чернівців положень Конституції України щодо державності української мови і вільного розвитку мов національних меншин України та постановила, що на території міста Чернівців застосування Закону України \”Про засади державної мовної політики\” є недоцільним.

На завершення святкового мітингу поставили квіти до пам’ятної стели «Літописцям Русі-України – подвижникам українського письменства».
Про це повідомляє прес-служба обласного \”Фронту Змін\”

peredplata