У Чернівцях зачинені \”Єврошоп\”, \”Гардероб\”, \”Скриня\”

У Чернівцях зачинені "Єврошоп", "Гардероб", "Скриня"У вівторок, 17 вересня, магазини популярної у Чернівцях мережі з продажу одягу та взуття зачинили. Очевидці розповідають, що \”були машини податкової і навіть \”Швидка\”.
Магазини \”Єврошоп\”, \”Скриня\”, \”Гардероб\” у Чернівцях зачинені вже декілька днів. Опущені жалюзі і табличка \”Наш магазин тимчасово не працює\”. \”Коли відчинять, що трапилося?\” – версій під магазином можна почути безліч.

– Я приїхала до магазину \”Єврошоп\” біля мосту у вівторок. – розповідає пенсіонерка Олександра Хмель. – Завжди ходжу туди по вівторкам: того дня у відділі, де продають секонд-хенд на вагу, прийом товару. За малі гроші можна купити одяг брендових марок, взуття, іграшки. А тут підходжу: на дверях табличка \”зачинено\” і вродливий молодий чоловік, який нікого не впускає. Під магазином — натовп покупців. Ніхто нічого не знає, чекають, доки відчинять. Я таки заглянула до магазину: якісь чоловіки пишуть щось, як ніби складають якийсь протокол. І стійкий запах серцевих крапель. Згодом помітила медиків \”Швидкої\” у магазині. Потім медики вийшли. За декілька хвилин до їхньої машини повели з магазину бліду жінку. Згодом — ще одну. Жінки виглядали дуже сумними і розгубленими. Натовпом поповзли чутки, що всередині щось трапилося. Згодом чоловік, який був на дверях, сказав, що магазин сьогодні не працюватиме.

То що ж трапилося з мережею магазинів? Хто зачинив і чому? Кореспондент \”МБ\” з\’ясовував це. Виявилося, що то велика таємниця. Бо офіційно — жодної інформації.

Насамперед зателефонували до депутата міскради, приватного підприємця Степана Ленігевича, ім\’я якого всі в місті повязують з цією мережею магазинів. Проте ні на мобільний, ні на стаціонарний (робочий та домашній) додзвонитися не змогли. Готові у будь-який час опублікувати його бачення ситуації.

Потім звернулися до Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області. Там сказали писати інформаційний запит, на який отримаємо відповідь. Що і зробили: отож згодом (термін відповіді за законом — до 5 днів) дізнаємося наступне: \”Чи пов’язано закриття магазинів з перевіркою податкової служби? Чи була перевірка плановою чи \”надійшов сигнал\”? Чи були виявлені порушення і які? Хто приймав рішення про закриття магазинів?”

Чекати кореспонденту “МБ” не хочеться. Телефонуємо до прес-служби УМВС області.

\”Ми про це нічого не знаємо. Ми про це вперше чуємо. У нас немає такої інформації, якщо буде — ми вас наберемо\”, – запевняють.

Депутат облради Андрій Білогорка (представник громадської організації \”Рідне місто\”) на прохання прокоментувати ситуацію, про яку говорять усі в місті, сказав: \”Від \”Рідного міста\” поки що інформації не буде, думаю, найближчим часом. Щоби це не було голослівно, а об\’єктивна, змістовна інформація, без гучних заяв, популізму. Думаю, найближчим часом це зробимо\”.

За відсутністю офіційної інформації, в очікуванні відповіді на інформаційний запит від податківців, читаю чутки у соціальних мережах та на форумах. Деякі – дуже цікаві. Наприклад: \”Власник \”Єврошопу\” – близький друг Міхайлішина, і таким чином Міхайлішину хочуть вказати його місце. Є ще одне: \”Нові люди керують податковою, які хочуть показати західноукраїнському обивателю східноукраїнські стандарти роботи\”. І таке: \”То їх жаба задавила. Бо ж \”Гардероб\” відчинили нещодавно після ремонту на вулиці Червоноармійській — саме навпроти податкової. Там вітрини такі гарні, як то комусь повз таку красу їхати?))) Але де ж тепер вдягатися, народ??!! Там був самий класний секонд-хенд!!!\”
(Юлія Боднарюк), \”МБ\”

peredplata