ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! Христос Воскрес. 23.05 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! Христос Воскрес. 23.05 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі він мирний

Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною. Підрозділи російсько-терористичних військ продовжують обстрілювати підрозділи ЗС України вздовж усієї лінії розмежування, подекуди застосовуючи й важке артилерійське озброєння. Минулої доби противник 53 рази відкривав вогонь по українських воїнах. В результаті бойових дій минулої доби 1 військовослужбовець ЗС України був поранений.

На Закарпатті невідомі знесли вказівні стели угорською мовою.
Стверджується, що \”місцеві патріоти розгромили стели, які встановили угорські сепаратисти\”. Також було підпалено намет, в якому ночували охоронці стели.

Радник глави МВС Зоран Шкіряк заявив, що російські спецслужби причетні до розгойдування ситуації на Закарпатті. На його думку, російські куратори мають своїх адептів в закарпатській угорській громаді.

Радник Авакова наголосив, що на Закарпатті \”чітко діють наші спецслужби\”. За його інформацією вже кілька людей затримано з тих, \”хто, виконуючи завдання ФСБ, намагався розхитувати ситуацію\”. Він також зауважив, що в угорської громади немає проблем із забезпеченням своїх прав в Україні.

Трамп став першим президентом США, котрий побував біля Стіни Плачу

Дональд Трамп став першим чинним президентом США, котрий побував в Храмі Гробу Господнього і біля Стіни Плачу в Єрусалимі.

У ході свого першого візиту до Ізраїлю на посаді президента Трамп заявив, що сусідні арабські країни поділяють з ізраїльтянами \”спільну загрозу\”, що виходить від Ірану. Президент закликав до активізації співпраці для боротьби зі спільними загрозами і заявив, що Ірану ніколи не буде дозволено мати ядерну зброю.

Глава комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що російськомовний телевізійний продукт, який зробили в Україні, буде протягом року і чотирьох місяців зараховуватися в україномовну квоту.

Крім того, за її словами, новий закон про квоти на українському телебаченні передбачає, що всі фільми іноземною мовою в Україні повинні бути продубльовані або озвучені державною мовою, за винятком радянських фільмів.

В Україні розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2017 року. 23 травня стартувало тестування з української мови та літератури.

У травні також заплановано ЗНО з іспанської, німецької, французької, англійської мови та математики, а оцінювання з інших предметів триватиме з 2 по 16 червня.

Ресурс Миротворець вніс в базу \”Чистилища\” відомого сербського актора Гойко Митича за незаконний перетин державного кордону України.

\”Чингачгук опинився в Чистилищі. Хай допоможе йому Маніту!\”, – йдеться в повідомленні.

Небо у Чернівцях буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до кінця дня. Удень йтиме дощ, ввечері опадів не очікується. До 21 градуса тепла.
за останні 130 років
24 травня:
МАКС: 27.2° (2005)
МІН: 0.8° (1980)
Народний прогноз погоди: 24 травня відзначається день пам\’яті святих рівноапостольних Мефодія і брата його Кирила, священномученика Мокія. Цей день вважався показником погоди для всього літа. Якщо мокро, то і все літо буде мокрим, і навпаки. \”Якщо багряний схід сонця, а вдень дощ – літо мокре і грозове буде\”. Якщо туман з\’являвся вечором і розходився до сходу сонця, то чекали негоди.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3128 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США – 121, у Канаді -67, в Еспанії -39, в Італії – 82, у Польщі -44, в Росії -54, в Чехії -3, Австрії -1, Румунії – 34, Франції -15, Німеччині -2, в Угорщині – 9, у Криму -18, Ірландії -7, Португалії – 8, Бельгії -2, Голандії -58, Бразилії -7, Ізраїлю – 4 , Норвегії – 1, Швеції – 9, Великобританії – 1, Китаю -7, Єгипті – 2, Туреччині – 5, Австралії – 3, Індії – 1, ОАЕ -3

Активно читають статті \”Похорон Івасюка перетворився на непокору тисяч людей комуністичній владі \”. \”ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ПЕТРУ ПОРОШЕНКУ: “ПІДСУМОК ТРЬОХ РОКІВ ПРЕЗИДЕНТСТВА – ТРИ ВІДСОТКИ У СУХОМУ ЗАЛИШКУ ВАШОЇ ЛЕГІТИМНОСТІ” \”, \”Сара в кулуарах. Випуск №9. 19.05.2017\” \”Американці про Медведчука\” \”У Чернівцях відновив роботу «Паспортний сервіс»\”

peredplata