За розбійний напад – 5 років позбавлення волі

За розбійний напад – 5 років позбавлення воліАпеляційний суд Чернівецької області прийняв до уваги доводи прокуратури, скасував рішення суду першої інстанції відповідно до якого 41-річного жителя м. Чернівці за розбій засуджено до трьох років позбавлення волі, та ухвалив новий вирок, призначивши зловмиснику суворіше покарання у виді п’яти років позбавлення волі – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Встановлено, що у вересні 2017 року підсудний вчинив напад на бухгалтера одного з приватних підприємств м. Чернівці, застосовуючи фізичне насильство, погрожуючи фізичною розправою, зловмисник змусив потерпілу передати йому грошові кошти, які перебували в касі, ноутбук, а також заволодів її мобільним телефоном, завдавши потерпілій та підприємству матеріальну шкоду на понад 26 тис. грн.

Шевченківський районний суд м. Чернівці визнав винну обвинуваченого у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з насильством) та призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Зважаючи на те, що підсудний неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких умисних злочинів та в період не погашеної судимості знову скоїв умисний злочин, прокуратура категорично не погодилась з вказаним рішенням,подала апеляційну скаргу та домоглась для розбійника суворішого покарання.

peredplata