У рейтингу «100 найвпливовіших жінок України» – 23 представниці медіа

У рейтингу «100 найвпливовіших жінок України» – 23 представниці медіаЖурнал «Фокус» оприлюднив результати рейтингу «100 найвпливовіших жінок України». 23 місця в ньому займають представниці медіаіндустрії – телеведучі, журналісти, медіаменеджери, піар-директори та прес-секретарі, 3 місця – народні депутати, які опікуються темами медіа.

За результатами дослідження журналістів «Фокуса», найбільш впливовою медійницею залишається, як і торік, Олена Пінчук, голова наглядової ради телегрупи StarLightMedia (№ 3 в загальному рейтингу, як і торік), повідомляє «Телекритика».

Друге місце серед впливових жінок у сфері медіа, піднявшись за рік на дві сходинки (№ 7) знову посіла власниця та головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Олена Притула.

Третьою за впливовістю медійницею стала Юлія Мостова, головний редактор газети «Дзеркало тижня. Україна» (№ 23, піднялася з № 26).

Керівник інтернет-проекту «Телекритика» Наталія Лигачова цього року посіла в рейтингу «Фокуса» 100-те місце. Нагадаємо, що у 2011 році вона була № 64.

За Юлією Мостовою в рейтингу розташувалися Оксана Калетник, екс-член Нацради з питань телебачення і радіомовлення, віднедавна вже народний депутат (№ 24, піднялася з № 63), Ганна Безлюдна, директор із зовнішніх зв’язків і комунікацій групи компаній Дмитра Фірташа Group DF (№ 27, опустилася з № 24), Дарка Чепак, прес-секретар Президента України (№ 32, опустилася з № 20).

Далі в першій половині рейтингу йдуть Лариса Мудрак, заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення (№ 37, опустилася з № 35), Оксана Головатенко, перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення (№ 40, опустилася з № 38), Олена Хорошковська, директор U. A. Inter Media Group Limited (№ 48, опустилася з № 22), Алла Мазур, ведуча каналу «1+1» (№ 50, піднялася з № 68).

У другій половині рейтингу найвище з медійниць піднялася Надія Шаломова, керівник групи ділових ЗМІ видавничого дому УМХ (№ 56, опустилася з № 50). За нею слідують Оксана Марченко, ведуча каналу СТБ (№ 58, опустилася з № 45), Оксана Соколова, керівник служби публіцистичних програм ICTV (№ 64, опустилася з № 46), Катерина Осадча, телеведуча «1+1» (№ 65, піднялася з № 88), Катерина Лапшина, директор з розвитку медійного бізнесу компанії СКМ (№ 69, опустилася з № 56), Олена Фроляк, головний редактор інформаційної служби каналу ICTV(№ 74, опустилася з № 49).

У рейтинг також потрапили Олена Довженко, прес-секретар Ріната Ахметова (№ 78, опустилася з № 67), Анна Безулик, ведуча 5-го каналу (№ 79, опустилася з № 77), Марина Остапенко, керівник прес-центру СБУ, прес-секретар глави СБУ (№ 84, опустилася з № 43), Наталія Ємченко, директор зі зв’язків з громадськістю і комунікацій компанії СКМ (№ 86, опустилася з № 65), Жанна Пархоменко, директор департаменту з корпоративних зв’язків компанії «Київстар» (№ 87, піднялася з № 95), Маша Єфросиніна, ведуча Нового каналу (№ 94, опустилася з № 93),

З-поміж народних депутатів-медійників до рейтингу вперше потрапила Ірина Геращенко (№19). Олена Бондаренко посіла № 36 (опустилася з № 16), Олена Кондратюк – № 62 (опустилася з № 34).

До рейтингу цього року не потрапили екс-гендиректор Нового каналу Ірина Лисенко (у 2011-му – № 57) та екс-гендиректор ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа» Олена Громницька (у 2011-му – № 62).

Першу сходинку в рейтингу найвпливовіших жінок України, як і торік, посіла Юлія Тимошенко, друге – Ірина Акімова.

При складанні рейтингу, редакція «Фокуса» склала попередній список зі 115 жінок. Оцінювали претенденток впливові та відомі в різних сферах діяльності чоловіки (серед них – Олександр Богуцький, Олександр Ткаченко, Борис Ложкін, Андрій Куликов, Вахтанг Кіпіані, Олександр Крамаренко). Експерти оцінювали жінок за п’ятьма критеріями: близькість до ухвалення державних рішень, бізнес-вплив, вплив на громадську думку, особиста популярність і родинні зв’язки, привласнюючи їм місця від 1 до 100. Чим більше балів отримували номінанти, тим вищим виявлялося їхнє місце. Кожен експерт міг доповнити список прізвищами жінок, яких не було в попередньому переліку редакції, оцінивши їх за такою ж схемою.

Джерело

peredplata