За добу буковинців ошукали на майже 63 тисячі гривень

18 червня до поліції звернулись двоє чернівчан та мешканець Глибоччини, які  здійснювали покупку через мережу Інтернет. А перерахувавши кошти (на загальну суму 18 тисяч гривень) – так товар і не отримали.
Ще два факти шахрайства трапились із жителями Глибоцького району. У першому випадку жителька села Молодія, отримавши повідомлення про «виграний» автомобіль, перерахувала зловмисникам 20 тисяч гривень. Інший інцидент трапився в селі Волока: до потерпілої подзвонив псевдопрацівник служби безпеки банку. Вивідавши особисті дані, шахрай зняв з банківського рахунку жінки 15 тисяч гривень.
А в Чернівцях до 88-річної пенсіонерки зателефонувала особа, що представилась її донькою. Під приводом допомоги у вирішенні проблеми із законом, зловмисниця заволоділа грошима у сумі 10 тисяч гривень.
Поліція Буковини застерігає!
Шахраї, зазвичай, б’ють на емоції та переконують: діяти невідкладно, і кожна секунда затримки –  може вартувати життя. Завдання афериста – викликати стрес і змусити людину, вимкнувши розум, керуватися емоціями.
Щоб не стати жертвою телефонних шахраїв запам’ятайте:
1. Під час такого дзвінка перепитайте, в якому відділі поліції або відділені поліції знаходиться Ваш родич, адресу його місцезнаходження та вимагайте назвати прізвище, ім’я і по батькові Вашого родича, число, місяць та рік його народження.
2. Якщо ці дані не співпадуть, то шахраї набрали Ваш номер шляхом випадкового набору, тому повідомте їм, що Ви звертаєтесь до поліції.
3. Після такого дзвінка зателефонуйте родичу і з’ясуйте, де він перебуває у даний час та чи дійсно він потребує Вашої допомоги.
4. У разі, якщо Ваша близька людина не бере слухавку, то зателефонуйте за номером «102» або у відділення, де зі слів шахраїв, вона знаходиться, або під’їдьте туди особисто. Ніким і ні в якому разі грошові кошти не передавайте та не пересилайте на картку.
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata