Блокування сільради в Ломачинцях: поліція відкрила кримінальне провадження

На Буковині співробітники Нацполіції відкрили кримінальне провадження за фактом блокування сесійної зали Ломачинецької сільської ради Сокирянського району групою місцевих жителів.

Як повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції в області, правоохоронці розслідують інцидент за ст. 293 Кримінального кодексу України (Групове порушення громадського порядку), пише molbuk.ua

Як відомо, цей інцидент розпочався учора ввечері під час засідання Ломачинецької сільради. Група місцевих жителів у складі приблизно 65 осіб, заблокувавши вихід із сесійної зали, під тиском вимагала в депутатів розглянути питання про формування Василівської ОТГ.

Проте обранці відмовились ухвалювати це рішення, назвавши його незаконним.

Таким чином, депутати сільради, посадовці Чернівецької ОДА, співробітники Центру розвитку місцевого самоврядування та журналісти залишалися заблокованими у приміщенні протягом 12 годин.

Сьогодні на ранковому засіданні парламенту нардеп Бурбак закликав прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та президента Петра Порошенка здійснити кадрові зміни у керівництві Чернівецької області та Сокирянського району, покаравши чиновників, які блокують процес децентралізації на Буковині.

 

Стаття 293. Групове порушення громадського порядку

Організація групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активна участь у таких діях –

караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

peredplata