Псевдобанкір ошукав буковинку на значну суму

Буковинці продовжують довіряти невідомим особах, які представляються співробітниками фінансових установ. Аферисти розповідають потенційним жертвам про блокування рахунків, про збій системи та просять назвати персональні дані. Натомість після спілкування з шахраями громадяни отримують сповіщення про зняття готівки з їхніх рахунків.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Від такого виду злочину потерпіла 67-річна чернівчанка. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір ввійшов в довіру жінки, під приводом зміни пароля до банківських рахунків, дізнався всі необхідні персональні дані. Через деякий час чернівчанка отримала сповіщення про зняття готівки в розмірі понад 45 тисяч гривень.

Слідчі поліції Чернівецького районного управління поліції проводять розшукові заходи, аби встановити осіб причетних до злочину. За вказаним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження, передбачене статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Поліцейські звертаються до власників карткових рахунків:

–    не повідомляйте ПІН-код картки;

–    не розголошуйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

У випадку, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з шахраями, завершуйте розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

 

peredplata