Хабар за законопроєкт: Помічника «слуги народу» відправили до СІЗО.

 

Вищий антикорупційний суд заарештував Івана Фіщенка, неофіційного помічника народного депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка. Його підозрюють в пособництві в отриманні хабара для свого керівника. Згідно з рішенням суду, підозрюваний може бути звільнений з-під варти після внесення 1 млн гривень застави, повідомили в НАБУ і САП ввечері у вівторок, 15 вересня.

Суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та погодився з ризиками перебування підозрюваного на волі, про які заявив прокурор. Фіщенку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 млн 552 гривень застави.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляції протягом п’яти днів.
 

Як раніше повідомили в Національному антикорупційному бюро, влітку детектив НАБУ під прикриттям увійшов до «організованої злочинної групи, члени якої отримували неправомірну вигоду за використання законних депутатських повноважень». Під виглядом представника промислової компанії детектив познайомився з одним із членів групи і висловив зацікавленість у внесенні др Ради законопроєкту про переробку твердих побутових відходів. «Інвестору» пообіцяли сприяння за 200 тисяч доларів.

У серпні детектив передав першу частину хабара посереднику. Однак потім з якихось причин проведення операції було припинено. За словами депутата Гео Лероса, Іван Фіщенко, неофіційний помічник «слуги народу» Олександра Юрченка, отримав 13 тисяч доларів.

10 серпня Івану Фіщенку оголосили підозру. У той же день проект підозри щодо депутата передали на розгляд генерального прокурора. НАБУ також просило Офіс генпрокурора зареєструвати щодо Юрченкп кримінальне провадження, проте досі не отримало відповіді.

На тлі корупційного скандалу Юрченко написав заяву про вихід з фракції «Слуги народу». 

peredplata