На Буковині судитимуть майстра з охорони природи за нанесені збитки понад 176 тис грн

Чернівецькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно майстра з охорони природи Солонецького природоохоронного науково-дослідного відділення національного природного парку «Вижницький» за фактом неналежного виконання ним своїх службових обов’язків, що спричинило істотну шкоду  охоронюваним законом державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, упродовж 2018-2019 років, майстер з охорони природи неналежно виконував свої службові обов’язки, не здійснював належних перевірок на ввіреному йому обході, в результаті чого допустив незаконну порубку 29 дерев різних порід. Сума збитків складає понад 176 тис. грн. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу  Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

 

 

 

peredplata