Буковинські аудитори провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет (далі – БУВР) за період із 01.01.2018 по 30.06.2021.

 

Ревізією встановлено, що БУВРом оплачено 1356,4 тис. грн. за будівельні матеріали, які були включені до акта форми №КБ-2в, без проведення робіт з берегоукріплення. Через прийняття до оплати завищеної вартості робіт на цьому об’єкту БУВРом також зайво нараховано та сплачено витрати на утримання служби замовника на суму 17 тис. гривень.

Окрім цього, БУВРом проведено оплату за завищені обсяги і вартість аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації наслідків стихії, яка сталася в червні 2020 року в Чернівецькій області, через включення 5 підрядними товариствами до актів приймання виконаних робіт ф. № КБ-2в завищених обсягів виконаних робіт на 164,85 тис. грн.

Крім того, ревізією встановлено недоотримано доходів БУВРом на суму 188,6 тис. грн через непроведення позовної роботи зі стягнення плати за виконані Сторожинецьким МУВГ роботи; покриття витрат сторонніх юридичних та фізичних осіб на суму 75,4 тис. грн та заниження в обліку вартості активів та дебіторської заборгованості на суму понад 350 тис. грн.

Об’єкту контролю надіслано обов’язкові вимоги про усунення виявлених ревізією порушень.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Джерело: Управління  Західного  офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області

peredplata