На Буковині затримали за хабар службовця “Чернівцігазу”

 Буковинські правоохоронці викрили службовця «Чернівцігазу» у вимаганні й отриманні неправомірної вигоди. 

Користуючись необізнаністю клієнта компанії, зловмисник вимагав у нього 16 тисяч гривень за сприяння в оформленні проєктної документації з газопостачання. За вимагання й одержання неправомірної вигоди порушнику загрожує до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Отримавши інформацію від оперативників СБУ про корупційні дії працівника АТ «Чернівцігаз», слідчі обласного управління Нацполіції розпочали кримінальне провадження.

В процесі досудового розслідування, що здійснювалося під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури, поліцейські задокументували незаконну схему збагачення зловмисника.

Зокрема, правоохоронці з’ясували, що 71-річний буковинець працював майстром відділу Кіцманської дільниці газорозподільчої компанії. Спілкуючись з одним із клієнтів «Чернівцігазу», службовець повідомив, що за 16 тисяч гривень може допомогти оформити проєктну документацію з газопостачання та газифікації. Також зловмисник наголосив, що в іншому випадку ця послуга буде коштувати вдвічі дорожче.

Не будучи обізнаним з умовами та порядком оформлення проєктної документації та побоюючись залишитися без газопостачання, клієнт компанії змушений був погодитися на протиправну вимогу і надав службовцю вказану суму неправомірної вимоги.

Слідчі поліції повідомили порушнику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Наразі триває досудове розслідування.

Джерело : Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області. 

 

peredplata