“Ваша донька потрапила у ДТП”: буковинка віддала псевдополіцейському 50 тисяч на лікування доньки

26-річний житель Київщини, перебуваючи у місцях позбавлення волі, організував схему виманювання грошей у громадян, та залучив до неї свого земляка. Правоохоронці затримали спільника засудженого та розпочали кримінальне провадження.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

У червні цього року до поліції звернулася чернівчанка та повідомила, що невідома особа, представившись працівником поліції, незаконно заволоділа коштами її матері. 75-річна пенсіонерка особисто у дворі свого будинку віддала 50 тисяч гривень незнайомому чоловіку за начебто лікування дочки, яка причетна до скоєння аварії.

Тоді правоохоронці оперативно затримали правопорушника, який отримав гроші від чернівчанки, та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Під час опрацювання оперативної інформації правоохоронці з’ясували, що до організації цієї шахрайської схеми причетний 26-річний засуджений за майнові злочини та зберігання наркотиків. Перебуваючи у Київському слідчому ізоляторі, до своєї протиправної діяльності чоловік залучив свого 22-річного односельчанина. Попередньо підготувавши базу номерів мобільних телефонів, засуджений телефонував незнайомим та представлявся працівником поліції. Під приводом причетності до скоєння ДТП їх родичів виманював кошти. За готівкою особисто приходив його товариш.

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області спільно зі слідчими Чернівецького районного управління поліції та працівниками внутрішньої безпеки Київського слідчого ізолятора під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури у камері тримання фігуранта провели санкціонований обшук. Під час здійснення цього заходу правоохоронці виявили та вилучили:

 шість мобільних телефонів,

 сім-картки;

 роутер;

– акумуляторні батареї;

– блоки живлення;

– чорнові записи номерів мобільних телефонів;

– банківські картки;

– згорток із речовиною рослинного походження.

Наразі слідчі поліції вирішують питання про повідомлення засудженому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності зловмисника до скоєння аналогічних правопорушень на території України.

Триває досудове розслідування.

 

peredplata