На Буковині військовий-контрактник під час відпустки викрав дві автівки

Слідчі відділення поліції № 1 ( м. Сокиряни) зібрали достатню кількість доказів безпосередньої причетності чоловіка до правопорушень, передбачених частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. За скоєне правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

29 листопада до поліції надійшло повідомлення від 38-річного жителя села Михалкове про незаконне заволодіння автомобілем. Заявник розповів, що із гаража на території будинку його вітчима, в селі Вітрянка Дністровського району, невідома особа викрала «Mercedes-Benz Sprinter».

Одразу на місце події виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції №1 (м. Сокиряни) та керівництво Дністровського районного відділу поліції. Правоохоронці оперативно встановили особу зловмисника та вилучили у порушника викрадену автівку. Поліцейські з’ясували, що 23-річний місцевий житель скористався відсутністю сусідів, угнав автомобіль, на якому роз’їжджав вулицями району.

Про те вже за тиждень, 6 грудня, правопорушник знову незаконно заволодів автомобілем «Ford Transit» 42-річного жителя села Білоусівка. Власник транспортного засобу залишив незачинене авто з ключами в замку запалювання біля ресторану в місті Новодністровськ.

Поліцейські оперативно затримали зловмисника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.

Також під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що хлопець є військовослужбовцем за контрактом, однак на момент скоєння злочинів він перебував поза службою.

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері слідчі поліції повідомили затриманому про підозру у правопорушеннях, передбачених частиною 2 статті 289 ( Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Наразі поліцейські завершили досудові розслідування та скерували матеріали проваджень з обвинувальними актами для розгляду до суду.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata