Хто такий Євген Патраш і на кого працює?..

Ми повідомляли раніше, що у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувся круглий стіл у рамках проведення днів “Румунія звідусіль”, в якому брали участь представники Румунії, України, громадські діячі.
Ми повідомляли вже про провокативний виступ на цьому зібранні українського Левчика, який привселюдно сказав про своє румунське громадянство і показував Україну з не найкращих сторін. А далі виступив такий діяч як Євген Патраш. Він ще у 1996 році отримав румунське громадянство і тільки через 5 років позбувся українського. І відтоді скільки може стільки шкодить і Україні, і Румунії.
Особливо, старається у цей час, коли налагодились прекрасні дружні стосунки Румунії і України.
Ні з того, ні з сього Патраш починає кидати свою ложку дьогтю у ці стосунки. Цього разу він, виступаючи перед учасниками круглого столу, говорив про якісь кримінальні справи проти нього. Ніби держава Україна його переслідує.

Хоча ми перевіряли і з’ясували, що жодних справ нема. Була колись справа на початку 2000-х років, коли він користувався незаконно українським закордонним паспортом, не будучи громадянином України. А тепер він просто звів наклеп на державу.
Далі він говорив про те, що Україна вилучила книги у Мамализі. Можливо і добре зробила. Бо він незаконно ввіз ці книги з Румунії. І хто його знає, які ці книги були і для чого він їх ввозив.
Будучи громадянином Румунії і лідером культурологічного центру Єудосія Гурмузаки у центрі Чернівців на вулиці імені Ольги Кобилянської має велику хату, де є бібліотека, аудиторії, офіси. А разом з тим він має ресторан ”Бухарест”. І це не тільки ідеологічний, але фінансовий бізнес Патраша.
Отож, такий чоловік сьогодні шкодить і Україні, і Румунії. Зважаючи на те, що ще у 80-ті роки минулого століття він був активним комсомольсько-партійним діячем, працював у Глибоцькому райкомі комсомолу, можна вважати його радянсько-російським ідеологічним діячем. І зараз він працює, можливо, на росію, путіна і за російські гроші. І тому недарма виникає питання: а чи не шкодить він свідомо нашим двом державам на користь росії.
Будьмо уважні.
Час покаже, куди Патраш дійде…

peredplata