Афера з нерухомістю на понад 4 млн грн – на Буковині судитимуть учасників злочинного угрупування

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, які зловживаючи довірою громадян заволоділи їх об’єктами нерухомості, підробили та використовували офіційні документи (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України). Ще одна особа перебуває у розшуку.

За даними слідства, 55-річна громадянка організувала шахрайську схему привласнення об’єктів нерухомості у Чернівцях. Для реалізації свого злочинного плану залучила співмешканця та ще двох знайомих.

Вказані особи підшуковували одиноких, немічних, неблагополучних громадян, входили до них у довіру, переконували у необхідності та вигідності продажу чи обміну їх нерухомого майна. На підставі фіктивних документів перереєстровували об’єкти нерухомості на себе або підставних осіб. Надалі, переселяли потерпілих в орендоване житло, квартири перепродавали, а отримані від продажу майна кошти, розприділяли між усіма учасниками злочинної групи.

За такою схемою фігуранти заволоділи 8 об’єктами нерухомості – квартирами, житловим будинком та земельною ділянкою. Потерпілим заподіяно шкоду на загальну суму понад 4 млн грн.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУ НП у Чернівецькій області, оперативний супровід – УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

peredplata