Смертельний удар по терміналу “Нової пошти” під Харковом: все, що відомо про трагедію

Уночі 21 жовтня російські військові завдали ракетного удару по терміналу “Нової пошти” на Харківщині. Від рук окупантів загинуло та постраждало багато людей, які працювали на підприємстві.

Повітряну тривогу на Харківщині оголосили о 22:12 через загрозу застосування балістичного озброєння. За кілька хвилин в області пролунали потужні вибухи. Що відомо про смертельний удар по терміналу “Нової пошти” – передає 24 Канал.

Про тривогу на Харківщині повідомили о 22:12, а вже через хвилину міський голова Ігор Терехов повідомив, що у місті пролунали потужні вибухи. Як стало відомо згодом, російська армія завдала удару по терміналу “Нової пошти” у селищі міського типу Коротич, що під Харковом. На момент терористичної атаки на території підприємства перебувало 22 особи, які там працювали.

Володимир Зеленський опублікував моторошні кадри з наслідками цинічної атаки росіян. Він наголосив, що ворог вкотре завдав удару по цивільному об’єкту.

Потрібно збільшувати тиск на державу-терориста. Потрібно щодня відповідати на російський терор нашими результатами на передовій. Потрібно зміцнювати єднання світу в протистоянні терору ще більше. І ми це робимо. Росії нічого не вдасться досягти терором і вбивствами. Кінець для всіх терористів один: відповідальність за скоєне,
– заявив Президент України, коментуючи ракетний удар по терміналу “Нової пошти”.

Росія завдала удару по терміналу “Нової пошти”: дивіться відео

На місце ракетного удару прибули рятувальники, які почали ліквідовувати наслідки атаки. Як повідомили на ранок 22 жовтня в ДСНС, в результаті ворожого удару сталася значна руйнація будівлі термінала. На його території спалахнула пожежа, яка охопила площу близько 300 квадратних метрів. Над ліквідацією пожежі працювали 47 рятувальників, залучено було 9 одиниць техніки.

Унаслідок російської атаки також пошкоджено 7 вантажівок і 2 напівпричепи.

Крім того, заступник голови Харківської ОВА Євген Іванов повідомив, що термінал не вперше опинився під атакою росіян. За його словами, вперше будівля опинилася під атакою ворога торік.

Правоохоронці повідомили, що на момент удару на території термінала “Нової пошти” було 22 співробітники. На жаль, загинуло 6 осіб, 16 – отримали поранення.

Відомо, що усі постраждалі – чоловіки віком від 19 до 43 років. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що станом на 08:34 двоє постраждалих перебувають у вкрай важкому стані, ще шість поранених – у важкому. Стан інших постраждалих оцінюють як середній та легкий.

В ГУНП в Харківській області повідомили, що експерти ідентифікували тіла 5 загиблих за зовнішніми ознаками. Тіло однієї загиблої людини поки не ідентифікували, оскільки його дуже понівечила пожежа.

Станом на 14:22 кількість поранених збільшилася до 17 осіб.

У компанії відразу відреагували на смертельний удар по терміналу. На офіційній сторінці “Нової пошти” наголосили, що співробітники не мали шансу встигнути добігти до укриття, адже сигнал повітряної тривоги пролунав за кілька секунд до удару.

Наразі всім постраждалим надається медична допомога, ми на зв’язку з лікарнями та сім’ями постраждалих. Та це, звісно, не поверне наших людей. Співчуваємо – кожному. Завтра (22 жовтня – 24 Канал) Нова пошта оголошує день трауру. Ми будемо працювати та вшановувати кожного загиблого героя Нової пошти. Кожного загиблого в цій війні,
– наголосили в компанії.

На місце ракетного удару відразу прибули правоохоронці та слідчі, які фіксують усі наслідки терористичного удару російської армії. В Офісі генпрокурора повідомили, що за фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України, поєднаного з умисним вбивством.

Поліція спільно з прокуратурою документують усі наслідки чергового воєнного злочину російської армії.

Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора,
– наголосили в Офісі генпрокурора.

Російські пропагандисти визнали удар по терміналу “Нової пошти” під Харковом. Втім, так звані “воєнкори” заявляють, що це був не просто поштовий центр, а “важливий логістичний центр”. До прикладу, один з пропагандистів заявляв, що нібито “Нову пошту” використовують для перевезення військової техніки. Інший “воєнкор” заявляв, що на території термінала нібито зберігали боєприпаси, а саму компанію “використовують для перевезення снарядів і військової форми”.

Проте згодом методичка окупантів змінилася. Всі пропагандисти почали заявляти, що термінал “Нової пошти” атакувала не Росія, а нібито Україна. Так, зрадник Олег Царьов заявив, що це нібито уламки української ракети з С-300 впали на території термінала. За його словами, російська армія нібито не використовує такі ЗРК.

Джерело: https://24tv.ua

peredplata