Майже 10 000 євро за незаконне переправлення через держкордон – на Буковині затримано депутата територіальної громади та його спільника

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру групі осіб, які організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
Серед підозрюваних – депутат однієї з територіальних громад Дністровського району Чернівецької області.
За даними слідства, налагодив схему незаконного збагачення від переправлення чоловіків призовного віку через держкордон 38-річний житель Чернівців. Для реалізації злочинного плану він залучив своїх знайомих, у тому числі депутата.
За винагороду у 4000-5000 євро з особи, учасники групи обіцяли громадянам організувати переправлення поза пунктами пропуску через українсько-румунський кордон.
Пошуком осіб, бажаючих незаконно потрапити до Румунії, займався чернівчанин, надалі він залучав депутата, який особисто перевозив чоловіків до лінії розмежування держкордону. Під час перевезення двох військовозобов’язаних до визначеного пункту відправлення, організаторів затримали правоохоронці.
Назарі встановлюються інші причетні до злочину особи.
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 
 
 

peredplata