У Чернівцях засуджено пропагандистку окупаційного режиму, яка збирала донати на росармію

За матеріалами СБУ засуджено «громадську діячку», яка координувала кремлівські проєкти  і збирала кошти для військовихдержа ви-агресорки.

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази підривної діяльності проти України ще однієї  прокремлівської пропагандистки, яка  веде агітаційну та іншу «громадську» роботу на тимчасово окупованій території Донецької області.

Як встановило слідство, мешканка міста Бунге (колишній Юнокомунарівськ) антиукраїнську діяльність розпочала після початку окупації регіону у 2014 році.

Про це інформує Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

Зловмисниця адмініструє в заблокованій соціальній мережі «Вконтактє» та месенджері Telegram спільноти антиукраїнського спрямування, а також позиціонується як кореспондентка місцевої антиукраїнської газети та власниця і головний редактор «молодіжного» інтернет-сайту.

У своїх публікаціях пропагандистка виправдовує комуністичний тоталітарний режим, заперечує існування України як незалежної держави, а український народ називає «фашистами», «карателями», «нацистами» і «вбивцями». Натомість вона вихваляє агресивну політику військово-політичного керівництва росії та  виправдовує тимчасову окупацію нашої держави. Серед іншого, зловмисниця активно агітувала за  «приєднання» Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей до складу рф.

Окрім того, пособниця окупантів веде активну «громадську» прокремлівську діяльність: координує проєкти російських фондів та пропагує партії «команда путина» і «единая россия».

Особливо завзято зловмисниця активізувалася після повномасштабного вторгнення рф на територію України. Вона регулярно оголошує збори коштів на потреби окупаційних військ: озброєння, техніку, обмундирування тощо.

На підставі доказової бази, зібраної Службою безпеки, Шевченківський районний суд Чернівців визнав винною фігурантку за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

–         ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

–         ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);

–         ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів);

–         ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Відповідно до вироку суду пособниця окупантів отримала 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна та заборону обіймати посади в державних органах влади, місцевого самоврядування та підприємствах, організаціях і установах усіх форм власності на 15 років.

Наразі зловмисниця переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині України. Тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Чернівецької області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

 

 

 

peredplata