Залужний пише дисертацію в Одеській юридичній академії

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Це просто якийсь інформаційний вибух. Але в чому сутьцього вибуху? Я наразі не можу збагнути. За пошуковою фразою “Залужний пише дисертацію на засекречену тему” Google цілий список українських видань, які поширили цю вістку протягом кількох останніх годин. Усі повідомлення написані немов під копірку. Першимy вістку сьогодні поширило видання “Ліга”, радіо NV, агентство УНІАН .
Генерал Залужний розпочав написання цієї дисртації у 2020 році. Видання пишуть, що про це стало відомо з інформації на сайті Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО). Відомо було давно, але ажіотаж чомусь виник сьогодні.
Тема та анотація роботи головкома – засекречена оскільки є державною таємницею у сфері оборони, державної безпеки й охорони правопорядку відповідно до ст. 1.2.1, 4.4.3, 4.6.4 “Зводу відомостей, що становлять державну таємницю” від 2020 року.
Водночас відомі ключові слова наукової роботи: дисципліна, службова дисципліна, військова дисципліна, військовослужбовці, дисциплінарний проступок (правопорушення), дисциплінарне стягнення, морально-психологічне забезпечення, бойовий імунітет, військова юстиція, Дисциплінарний статут ЗСУ.
Що поганого у тому, що Валерій Залужний розпочав у 2020 році написання дисертації? Хейтери Залужного вважають, що під час війни писати дисертації – не на часі, і треба думати про фронт, а не про наукові ступені. Також коментатори вважають, що захист дисертації у створеній регіоналом Сергієм Ківаловаловим Одеській юридичній академії – це ганьба, а гоніння за вченими ступенями – це “дрімучий совок”.
Частково погоджуюсь з однією тезою щодо репутації Одеської юридичної академії. Вона й у мене асоціюється з регіоналом Ківаловим. Але як би там не було однак Одеська юракадемія є підписантом Великої хартії університетів, членом Асоціації європейських університетів і Європейської організації публічного права.
Для чого спричинено цей хайп? Закопати Валерія Залужного і домогтися його звільнення? А чи не саме цього прагне Андрій Єрмак і усі інші вороги України? У Валерія Залужного великий авторитет як в Україні, так і за кордоном. З ним рахуються воєначальники країн НАТО і бояться у Кремлі.
Так у чому суть хайпу? Хтось може пояснити?

peredplata