У Чернівцях сьогодні проходить акція про демобілізацію

У Чернівцях, як і по всій Україні сьогодні проходить акція про демобілізацію. На пікети виходять в основному родичі тих, хто вже як би там не було, але майже 21 місяць на фронті. І це багато, дуже багато.

Раніше влада пробувала прийняти якесь рішення, аби за 18 місяців демобілізовувати тих, хто воює. Але за цей час ні влада, ні територіальні центри комплектації не зуміли організувати якісну мобілізацію і ротації тих, хто на фронті.
Якщо би зараз, не дай Боже, забрати всіх воїнів, які воювали 18 місяців і більше, фронт би оголився і мали би стовідсоткову втрату державності України. Тому, поки що це робити не можна.

Але, як не дивно, саме від мобілізаційних процесів усунулася влада. Вона поступає не по-державницьки. У владі сьогодні працюють хлопці, дівчата чи не всі мобілізаційного віку. Там мало або зовсім нема пенсіонерів. Через ці проблеми саме чиновники мусять першими піти на фронт і показати приклад , як треба воювати. Вони саме ті, хто сьогодні при владі мають мотивацію і мають за що воювати. Це і високі зарплати, і пільги: держава їм дає все.

Наприклад 35-40 річні голови, заступники голови Чернівецької обласної адміністрації і облради мають зарплати, як мінімум по 50,000 грн на місяць. То хіба нема за що їм піти воювати за цих самих 50 000. Бо ті селяни у Кіцмані чи Сокирянах не мають10-ї частини того, що має голова обласної ради, чи голова адміністрації, чи міський голова, чи їх заступники, секретарі, начальники відділів і департаментів. Вони військові кафедри проходили, вони служили у війську. Але чомусь всі сидять на броні. Ось, де проблема. Вони не показують приклад і тому до цього часу немає можливості морально-правдивої мобілізації.
Проблему треба вирішувати швидко, а не закривати очі на неї.

От як може закривати очі зараз міська влада в той час, коли коли у неї на сходах стоять люди з гаслами.

До них не вийшов голова Клічук чи секретар Добржанський, голова облради Бойко чи його заступник Павлюк, голова ОВА Запаранюк чи заступник Домніцак…. Нікого з них немає всі поховались сьогодні. А завтра вони вийдуть на роботу у теплі затишні кабінети і будуть робити вигляд великої роботи і своєї важності. Хоча ні тої роботи ні, важливості від них нема і не видно. Їм сьогодні треба показати приклад мобілізації. Треба починати з себе і тоді можливо налагодити це все інакше.

Інакше матимемо проблему.
А як буде ЧАС покаже…

peredplata