На Буковину повернулись рятувальники, які виконували завдання у Донецькій та Херсонській областях

З буковинськими рятувальниками, які повернулися з виконання завдань у Донецькій та Херсонській областях зустрівся начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Вони розміновували населені пункти, об’єкти критичної інфраструктури та життєдіяльності на території Донеччини, Національного природного парку “Святі гори”, який розташований в північній частині Донецької області, в Краматорському і Бахмутському районах. Як розповіли рятувальники, за період відрядження виявили та знешкодили 98 вибухонебезпечних предметів: артилерійські снаряди, мінометні міни, ручні гранати.

Також 10 працівників ГУ ДСНС у Чернівецькій області проводили аварійно-рятувальні та аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації наслідків ракетних та артилерійських обстрілів житлового сектора у Херсоні.
Рятувальники розказали про щоденну роботу, ризики та те, як їх зустрічали місцеві жителі. Кажуть, буковинцям та їхній допомозі на територіях, постраждалих від обстрілів, раді. Також очільник ОДА поспілкувався про потреби та забезпечення аварійно-рятувальних підрозділів належною амуніцією і технікою.

– Вдячний кожному за службу, відвагу, мужність і стійкість. Переконаний, разом обов’язково здолаємо ворога і повернемося до нашого мирного життя, – сказав Запаранюк.

Джерело: пресслужба Чернівецької ОВА

peredplata