Під щільним вогнем виносив з поля бою поранених: Бойовий медик з Буковини отримав “Золоту Зірку”

Найвища нагорода із рук Глави держави. Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» буковинцю, бойовому медику, молодшому сержанту Богдану Магалясу, який бере участь у відсічі російській агресії на Херсонщині та Запоріжжі.
 
Богдан Магаляс під щільним вогнем противника здійснював евакуацію поранених військовослужбовців із поля бою й надавав їм першу медичну допомогу. Під час евакуації медик особисто неодноразово вступав у перестрілку з ворогом. У грудні 2022 року Богдан Магаляс зазнав контузії та легкого осколкового поранення, але відмовився від госпіталізації і продовжив виконувати завдання пліч-о-пліч зі своїми побратимами.
 
Богдан Магаляс родом із села Вартиківці Кельменецької громади. Наприкінці вересня йому було присвоєно звання Героя України.
Воїну 29 років, він потрапив на війну навесні 2022-го. До того проживав і працював за кордоном, але початок повномасштабного вторгнення припав на його відпустку, яку він проводив в Україні. Прийшла повістка і Богдан, який до цього ні дня не служив в армії, вступив до лав Збройних сил. За фахом електромеханік, але став бойовим медиком. Навчався у Тернополі та Іспанії, у липні 2023 року пройшов спеціальну підготовку в Академії сухопутних військ у місті Толедо.
 
 
Джерело: Чернівецька обласна рада

peredplata