В’ячеслава Хабайла ”Шляхами війни’. Докуменгти злочинів рашистів

В Чернівцях в центрі культури ”Вернісаж”, що на вулиці Кобилянській, відкрили фото виставку В’ячеслава Хабайла ”Шляхами війни”. Там фотографії з Бучі , Бородянки, Ізюма після того, як там побували орки.
виставка вражає своїм жахіттям, де зруйновані міста і села будинки, авта, дороги .. там, як казав Василь Максим’юк, депутат Чернівецької міської ради,
Ми бачимо зруйновані життя. У тих знищених будинках раніше жили люди, хто вони, де вони як вони тепер живуть? Це не тільки зруйновані квартири, це їхнє життя зруйноване війною.
А заступник Чернівецького міського голови Лесюк сказав, що такі виставки і фотовки – це документальні матеріали для майбутніх суддів у Гаазі, це документування злочинів рашизму.
Депутатка Чернівецької обласної ради Оля Кобевко відмітила, що саме вона побувала в тих місцях, які сфотографував Хабайло. зокрема в Бородянці, у Дмитрівці вона прямо на п’ятах рашистів весною 2022 року заїхала туди, допомагала жителям… бо там не було на той час медиків… А було багато поранених, і ці всі фотографії, які показав Хабайло вона бачила в натурі.
А далі Оля сказала, що варто би було аби організатори різних свят у місті, самі святкувальники перед тим, як йти в ресторан чи в реберню, зайшли б на цю виставку. Можливо, тоді зміниться у них погляд на війну. Бо війна вже торкнулася всіх…

peredplata