Hовий дипломатичний скандал?…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
І якщо Андрій Єрмак бодай формально ще якось тримав Дмитра Кулебу на посаді міністра закордонних справ України, то тепер пана Кулебу від гніву “зеленого кардинала” врятує хіба що чудо.
Дмитро Кулеба “схильний до поляризації та перебільшень”, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у відповідь на закид очільника українського МЗС, що КНДР краще постачає боєприпаси Росії, ніж західні партнери Україні.
“Це заяви Кулеби, як ми їх знаємо. Він схильний до поляризації та перебільшень. Це його право в ситуації, в якій перебуває його країна. Але північнокорейські поставки я бачу трохи в іншому світлі. Це може бути багато, але якість на суттєво іншому рівні”, – сказав Пісторіус в інтерв’ю німецьому таблоїду Bild, опублікованому в четвер, 25 січня.
Борис Пісторіус зауважив Дмитру Кулебі, що лише цього року були укладені “нові рамкові контракти на поставку понад 200 тисяч додаткових артилерійських боєприпасів”. Критику на адресу Німеччини щодо поставок зброї він вважає несправедливою, особливо з огляду на інші європейські країни, “які заявляли багато, але постачали менше”.

peredplata