Від 5000 до 7000 доларів США з особи: буковинця підозрюють в переправленні через кордон 11 чоловіків призовного віку

Незаконне переправлення до Молдови групи з 11 чоловіків призовного віку – підозрюють жителя Буковини
За процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури буковинцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні через державний кордон 11 осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, 29-річний житель Вижницького району з метою одержання неправомірних коштів від незаконного переправлення осіб через державний кордон сприяв групі військовозобов‘язаних чоловіків у протиправному перетині українсько-молдовського кордону.
Встановлено, що вартість такої послуги варіювалася в межах 5000 – 7000 доларів США з особи. Осіб, які бажали непоміченими перетнути кордон, підшуковували інші організатори схеми.
Підозрюваний забезпечував трансфер «клієнтів» – жителів Тернопільської, Хмельницької, Київської та Чернівецької областей до села Росошани Дністровського району на своєму автомобілі «Mercedes-BenzVito». Звідти маршрут мав пролягати поза пунктами пропуску.
Його та 11 пасажирів зупинили прикордонники за 300 метрів від державного кордону.
Наразі встановлюються інші учасники схеми.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу Чернівецького прикордонного загону.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

peredplata