Атаковано одне з найбільших металургійних підприємств ворога: головне про “вибухову” ніч в Росії

У ніч проти 24 лютого в російському Липецьку прогриміли потужні вибухи. Згодом стало відомо, що атаковано один з найбільших металургійних підприємств Росії – Новолипецький комбінат.

Джерела 24 Каналу підтвердили, що атаку організувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України спільно з Повітряними Силами. Розповідаємо усе, що відомо про атаку. Ба більше, що вибухи цієї ночі лунали не лише у Липецьку, а і в інших регіонах Росії.

“Це один із найбільших металургійних комбінатів Росії. Він працює на військово-промисловий комплекс Росії виконує велику кількість державних замовлень. Сировина із цього підприємства іде на виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників тощо. Тому для України це законна ціль”, – розповіло джерело.

Після потужних вибухів на Новолипцькому металургійному комбінаті почалася масштабна пожежа та евакуація персоналу заводу. В українських спецслужбах уточнили, безпілотники СБУ та ГУР поцілили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу.

Ураження цих об’єктів, за даними джерел, призведе до зупинення всього виробничого процесу металургійного комбінату на довгий час.

 

Пожежа та дрон на Новолипецькому металургійному комбінаті: відео

Спершу ибухи підтвердили на підприємстві та місцева влада. За їхніми даними, вибух стався близько 1.40 ночі за місцевим часом. Повідомляли про пожежу площею понад 2 кв. м, яку локалізували. Про постраждалих даних досі не було.

Губернатор Липецької області Ігор Артамонов теж підтвердив пожежу і спершу обережно зазначив, що “за непідтвердженою інформацією причиною займання стало падіння літального апарату”. Згодом в міноборони Росії визнали атаку дронів. Кажуть, що дрони збивали майже дві години.

“Протягом минулої ночі з 00.20 до 02.00 припинено чергові спроби київського режиму здійснити “терористичні атаки” із застосуванням БПЛА літакового типу по об’єктах на території Російської Федерації”, – ідеться в повідомленні ворожого відомства.

В міноборони країни-агресора заявили, що нібито їх засоби ППО перехопили два безпілотні літальні апарати над Липецькою областю. Щоправда, виникають сумніви щодо правдивості цих слів. Зовсім зворотнє доводять “яскраві” відео заводу у полум’ї, у який безпілотники власне влучили.

Комбінат розміщений у російському місті Липецьк за 508 кілометрів від Москви та за сотні кілометрів від України. Наприклад, до прикордонного українського Вовчанська Харківської області від заводу орієнтовно 400 кілометрів.

Власником комбінату є наближений до диктатора Путіна російський олігарх Володимир Лісін. Для розуміння, за оцінками Forbes, він входить в трійку найбагатших людей Росії.

У ЗМІ пишуть, що до недавна на Новолипецькому металургійному комбінаті вироблялася сировина для російських компаній, які займаються ядерною зброєю та балістичними ракетами.

Тобто, Лісін є безпосереднім спонсором агресії Росії в Україні й потурав Путіну, допомагаючи в наданні необхідних компонентів для створення зброї.

Втім, вибухи вночі проти 24 лютого лунали не лише у Липецьку, а ще у двох областях Росії. На ранок у міністерстві оборони країни-агресорки прозвітували, буцімто, їх ППО завадила “черговій спробі київського режиму здійснити терористичні атаки” по території їхньої країни.

Губернатор Брянської області Алєксандр Богомаз повідомив, що на території регіону вночі було нібито знищено безпілотний літальний апарат літакового типу. Це буцімто сталося над Стародубським муніципальним округом.

Крім того, про роботу російської ППО повідомляв і губернатор Курської області Роман Старовойт. Він просив громадян “зберігати спокій”.

Джерело: 24 канал

peredplata