У США оцінка втрат України у війні відрізняється від цифр Зеленського – NYT

Втрати України у війні проти РФ, які нещодавно вперше озвучив президент Володимир Зеленський, відрізняються від підрахунків офіційних осіб Сполучених Штатів Америки.

Незалежний аналіз цій заяві дати не вдалося, пише The New York Times.

“За словами Зеленського, Україна втратила 31 тис. військових, однак у США ще минулого літа вважали цю цифру набагато більшою. За даними Вашингтона, на той момент було вбито близько 70 тис. українців і ще 100-120 тис. осіб було поранено. Втрати російських військових, за словами офіційних осіб, були приблизно вдвічі більшими”, – йдеться у матеріалі.

Зеленський натомість заявив, що хоче протистояти російській пропаганді та іншим, хто невірно чи завищенно оцінював втрати Збройних сил України.

“Його заява пролунала тоді, коли українські війська відступають на більшій частині лінії фронту, а окупаційна армія здійснює загарбницькі операції на сході та півдні. Тиждень тому РФ захопила місто Авдіївка, яке довгий час залишалося українською фортецею на сході. Останніми днями ворожі війська повільно просуваються на захід, намагаючись закріпитися в цьому районі”, – зазначають журналісти.

Президент України Володимир Зеленський вперше озвучив втрати України на війні.

Так, з початку повномасштабного вторгнення Росії загинули 31 тис. українських військових. Кожна втрата українця є великою трагедією для України.

У Росії втрати разом з пораненими складають близько 500 тис. військових, сказав Зеленський.

peredplata