Військовому з Чернівецької області Русланові Прусу посмертно присвоєно звання Героя України

Військовому з Чернівецької області Русланові Прусу посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Про це йдеться в Указі Президента Володимира Зеленського №118 від 24 лютого 2024 року. 

 

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю:

 

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» ПРУСУ Руслану Анатолійовичу – старшому лейтенанту (посмертно)», – йдеться у документі. 

 

Руслан Анатолійович Прус народився у селі Хропотова нині Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Закінчивши місцеву школу, вступив до Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Потім працював у рідному селі вчителем фізкультури. Вищу освіту здобув у Камʼянець-Подільському національному університеті ім. І. Огієнка. Згодом проживав з родиною у місті Новодністровськ, яке стало для нього рідним. 

 

Руслан Прус був старшим лейтенантом, учасником АТО. Коли росія розпочала проти України повномасштабну війну, чоловік приїхав із Нідерландів, аби долучитися до українських оборонців і бачити, як росте його донечка. На військову службу призваний 1 березня 2022 року за мобілізацією. Воював з окупантами на Східному напрямку.

 

23 травня 2023 року під час виконання бойового завдання на західній околиці Бахмута під час артилерійського обстрілу заступник командира роти вогневої підтримки військової частини А7220 Руслан Прус загинув, отримавши поранення несумісні з життям.

 

У воїна залишилася дружина, маленька донечка, батько та сестра. Поховали Руслана Пруса у Новодністровську. Героєві назавжди 40 років.

peredplata