На Буковині киянина, який для перетину кордону надав фальшиві документи, помістили до ізолятора

Слідчі поліції Буковини повідомили киянину про підозру у використанні підроблених документів
 

6 березня цього року у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті «Порубне» під час проходження митного контролю 48-річний житель столиці використовував документи з ознаками підробки. Протиправні дії чоловіка зафіксували співробітники відділення поліції  №4 (м. Герца) ЧРУП.

При перетині державного кордону з Румунією киянин пред’явив для перевірки прикордонникам фальшиву довідку про хворобу та військовий квиток з виключенням з військового обліку за станом здоров’я, що давало йому право виїзду з України під час дії воєнного стану.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили, направили для проведення відповідних експертиз.

Наразі під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури поліцейські повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. 

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 

Триває досудове розслідування.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata