F-16 для України: президент Румунії затвердив навчання в країні пілотів – ЗМІ

Президент Румунії Клаус Йоганніс дав згоду на перевезення територією Румунії деякої зброї для України та навчання українських пілотів на F-16 в Європейському навчальному центрі F-16 (EFTC) на військово-повітряній базі Фетешті.

Джерело“Європейська правда” з посиланням на Digi24

Деталі: За даними журналістів, Йоганніс листом поінформував парламент про те, що дав дозвіл на транзит військової допомоги для України від Фінляндії, а також на навчання на території Румунії близько 50 українських військових.

Питання мають розглянути на зустрічі лідерів обох палат румунського парламенту у понеділок. Голосування у залі має відбутися на наступному спільному пленарному засіданні.

Видання зазначає, що йдеться про навчання українців, які будуть працювати з винищувачами F-16, в Європейському навчальному центрі F-16 (EFTC) на військово-повітряній базі Фетешті. Це новостворений центр, з січня там почали тренування румунські пілоти.

За даними джерел Digi24, українські пілоти мають прибути на базу влітку.

Нагадаємо: В інших країнах навчання українських пілотів вже триває. Прем’єрка Данії, однієї з країн “літакової коаліції”, висловила сподівання, що до літа перші F-16 вже будуть в українському небі.

peredplata