СБУ повідомила про підозру колаборанту, який організовував незаконний «референдум» щодо приєднання Херсонщини до рф

 
Служба безпеки зібрала доказову базу на мешканця Херсона, який у складі створеної окупаційною владою «дільничної виборчої комісії» організовував проведення незаконного «референдуму».
За інформацією слідства, 33-річний херсонець у вересні 2022 року добровільно вступив до місцевого «виборчкому» рашистів.
Перебуваючи у складі псевдоустанови, він агітував людей «проголосувати за приєднання», звіряв списки виборців, а безпосередньо під час «голосування» видавав «бюлетені», зокрема, особисто вручив один із них гауляйтеру Херсонщини володимиру сальдо.
Внаслідок таких незаконних дій фейкової «дільничної комісії» держава-агресорка визнала «результати референдуму» і оголосила Херсонську область частиною російської федерації.
Після звільнення Херсона Силами оборони України зловмисник втік на тимчасово окуповану територію.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність – участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території).
Розслідування проводили слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata

Залишити відповідь