Вступ України до НАТО не схвалюють дві країни – Стефанишина

Запрошення України до НАТО не підтримують дві країни Альянсу – Сполучені Штати та Німеччина. Про це заявила віцепремʼєрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в етері телемарафону.

“Формат запрошення запропонувала сама Україна як юридичну гарантію вступу в НАТО. Воно є на порядку денному. Абсолютно всі союзники підтримують це рішення, окрім двох”, – сказала вона.

За словами Стефанішиної, оскільки ця інформація стала публічною, то тепер США та Німеччина намагаються звертати увагу “на інших скептичних союзників, таких як Угорщина та Словаччина”. “Але ключовою є позиція саме цих двох країн”, – зазначила Стефанішина.

Вона також звернула увагу, що питання запрошення не прив’язане до Вашингтонського саміту: у НАТО “є звичка” всі найважливіші рішення не залишати на саміти. Зокрема, це стосувалося запрошення та приєднання Швеції й Фінляндії до НАТО, зауважила Стефанішина. На думку посадовиці, запрошення може бути й на Вашингтонському саміті, і з новим генсеком НАТО, і у “будь-який момент”.

Джерело: Інформаційне агентство ASPI

 

peredplata

Залишити відповідь