Валерій Залужний відповів, чи буде балотуватись у президенти України

Ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який давно не з’являвся у публічному просторі, активно готується до нової посади: посла у Великій Британії. З ним все гаразд, почувається він нормально, але гнітять новини з фронту.

Про це зазначив політичний блогер та активіст Карл Волох на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на свою зустріч із Залужним. Чоловіки говорили і про політичні плани екскомандувача.

Залужний не виключає кандидування на посаду президента в майбутньому

Карл Волох розповів, що Валерій Федорович почувається цілком нормально (нагадаємо, Залужний проходив лікування), знаходиться на волі й жодні обмеження до нього не застосовані, попри побоювання опозиційних блогерів. “Настрій поганий – через новини з фронту… Готується в травні відбути до Великобританії й проходить дуже інтенсивне навчання”, – коротко розповів Волох про плани Залужного.

Також він питав колишнього головкома про його плани на політичну карʼєру, однак, зазначив, що Валерій Залужний такі розмови наразі вести не готовий – до закінчення війни. “[Залужний] вважає, що його похід у політику на нинішньому етапі може призвести до дестабілізації ситуації й буде згубним для країни. В майбутньому кандидування на посаду президента не виключає”, – написав Карл Волох.

Також сам Залужний прокоментував можливі кримінальні провадження щодо нього, зокрема, “за саботаж підготовки до вторгнення”. “Юридично ми захищатися готові. По “бєспрєдєлу” мене закрити можуть, але цим я ризикнути готовий. А от тим, що моє імʼя будуть повʼязувати з дестабілізацією ситуації в країні й загрозі суверенітету – ні”, – відповів ексголовком.

Валерій Залужний готується їхати в Британію

Валерій Залужний уже отримав агреман (попередня згода уряду однієї держави на прийняття певної особи як глави дипломатичного представництва іншої – авт), пройшов усі співбесіди та формує команду посольства у Лондоні”, – про це в ефірі 5-го каналу повідомив політик та капітан ЗСУ Юрій Луценко. Також Юрій Луценко зазначив, що за два тижні до закінчення ВЛК Валерія Залужного оголосили непридатним.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк також нещодавно підтвердив, що Залужний вирушить до Британії “у найближчі кілька тижнів”. “Наскільки я розумію, офіційно там все вже уточнено. Тобто він (Залужний, – ред) буде офіційно послом. Мається на увазі щодо агремана і протокольної процедури через МЗС. Я думаю, що це вже питання тижнів. Там необхідно довирішувати деякі логістичні складові”, – сказав Подоляк тиждень тому.

peredplata

1 thought on “Валерій Залужний відповів, чи буде балотуватись у президенти України

  1. Це фото Шановного Дуже Серйозного Валерія Федоровича дуже гарно відповідає назві цієї статті

Comments are closed.