Як Пилип з конопель у Парижі

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Сьогоднішнє моє подвійне свято – День журналіста і День народження доньки – вдалося б на славу, якби знову не оті пощерблені два крейцара від Джо Байдена…
Читаю зведення воєнної розвідки Великобританії і огляди Інституту вивчення війни (ISW) про те, що завдяки дозволу, наданого Києву бити західною зброєю по військових об`єктах на території Росії, змусило росіян на Харківському напрямку принишкнути. ЗСУ знищили на території Білгородської області пускові установки С-300/400 і РЛС. Крім того, українські воїни добряче зточили “зуби” російських окупантів біля Вовчанська. Через втрату тaм до 90% особового складу Росія змушенa вивести залишки деяких своїх підрозділів з під Вовчанська.
Ці вістки гарно прикрасили нічні удари українських безпілотників по НПЗ в Ростовській і Білгородській областях, а також звістка про те, що Конгрес США планує розглянути питання про зняття з України усіх обмежень щодо ударів по території Росії… Але тут знову, як Пилип з конопель, у Парижі з`являється дідусь Байден і каже таке:
“Ми не дозволяємо Україні завдавати удари нашою зброєю на 200 миль (321 км) углиб Росії і не санкціонуємо удари по Москві та Кремлю. … Тільки по той бік українського кордону, звідки росіяни б`ють ракетами і вторгаються в Україну та вбивають українців”.
Як це так: “Ми не санкціонуємо удари по Москві та Кремлю”?!? Я хоч і не воєнний стратег і тактик, я простий український журналіст та й то розумію, що центри ухвалення агресивних рішень стосовно України знаходяться в Москві, у генштабі РФ, у міноборони Росії і в Кремлі. Ці усі три об`єкти підлягають знищенню, якщо світ дійсно прагне припинення війни і миру.
Нагадаю! Джо Байден сьогодні прибув у Францію на святкування чергової річниці відкриття Другого фронту в Нормандії. До речі, у цих урочистостях бере участь і президент України Володимир Зеленський. У нього і Байдена сьогодні там у Франції запланована двостороння зустріч. Можливо Зеленському вдасться переконати дідуся Байденa, що йому час зараз більше мовчати ніж ляпати дурниці.
А ще одна зустріча Володимира Зеленського і Джо Байдена відбудеться 13-14 червня в Апулії (Італія) на полях саміту G7.

peredplata