Українцям взимку доведеться переїжджати в інші міста, бажано приватний сектор, – експерт

Українцям взимку цього року буде дуже складно в багатоквартирних будинках через тривалу відсутність постачання електроенергії, повідомив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі Ранок.LIVE. 

“Особливо складно буде тим, у кого електроопалення, електроплити та інші електричні прилади. Тому що приготувати їжу буде складно, опалення не буде. Тому люди повинні зараз думати і дійсно шукати можливість переїхати в інші міста або області, де буде постачання електроенергії. А краще дивитися в сторону приватного сектору”, – сказав Попенко.

За його словами, відновити потрібний обсяг енергогенерації за короткий проміжок часу в 1-2 роки Україна неможливо. Тому зима буде важкою, а відключення триватимуть.

Ситуація в енергетиці України 

5 червня голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко заявив, що відключення світла влітку можуть тривати по 10 годин. Поліпшення ситуації очікується у вересні. 

Директор енергетичних програм центру Разумкова Володимир Омельченко повідомив, що в Києві в середньому у два-три рази більша тривалість відключень світла порівняно з іншими регіонами через наявність в столиці величезної критичної інфраструктуру, яка працює на всю Україну. 

peredplata