На Буковині судитимуть за держзраду мешканку Херсонщини

Державна зрада та участь у проведенні незаконного референдуму – повідомлено про підозру жительці Херсонщини
За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності жительці Херсонської області (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними спеціального досудового розслідування, навесні 2022 року після тимчасової окупації рф села Борозенське Херсонської області, 28-річна місцева жителька добровільно вступила у злочинну змову з представниками країни-агресора та обійняла посаду секретаря у незаконному органі влади так званому «Борозенском сельском совете Военно-гражданской администрации Бериславского административного района Херсонской области».
На цій посаді жінка сприяла утвердженню окупаційної влади, забезпечувала перепис населення та під виглядом надання гуманітарної допомоги від представників країни-агресора проводила агітаційні заходи щодо приєднання Херсонської області до рф.
Крім того, підозрювана входила до складу комісії щодо незаконного відчуження об’єктів торгівлі у селі Борозенське на користь представників рф. Вона співпрацювала з так званим «комендантом» села та військовослужбовцями рф, а також організовувала проведення незаконного референдуму на території сільської територіальної громади.
Після звільнення Збройними Силами України правобережної частини Херсонської області, у тому числі Борозенської територіальної громади, жінка втекла на непідконтрольну Україні територію та переховується від органів слідства.
Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Херсонській області та Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 

peredplata

Залишити відповідь