Сотні російських окупантів потрапили в пастку у Вовчанську

Сотні російських окупантів потрапили в пастку у Вовчанську, зайшовши, на агрегатний хімзавод
Близько 400 військовослужбовців російської армії опинилися в оточенні у місті Вовчанськ Харківської області, повідомляє Forbes.
За даними видання, це сталося після того, як два батальйони російської армії пішли брати штурмом Агрегатний хімічний завод, розташований на правому березі річки Вовча у центрі Вовчанська. Після захоплення заводу російські військові могли розпочати операцію з форсування річки, щоб прорватися до південного Вовчанська.
Проте в цей же час ЗСУ атакували росіян на заході від підприємства по вулиці Соборній і просунулися на кілька кварталів на північ, відрізавши росіян, що зайшли на завод, від їхніх тилових підрозділів. Російські сили зробили кілька спроб прорвати оточення, але їм це не вдалося.
Заблокувавши на заводі російських військових, ЗСУ почали за допомогою МіГ-29 та Су-27 скидати на підприємство високоточні плануючі бомби американського та французького виробництва.
Через регулярні авіаудари щонайменше 30 російських військових здалися в полон ЗСУ минулими вихідними. Інші, а їх наразі понад 300, поки що залишаються на хімічному заводі, уточнює Forbes.
“Росіяни тут оточені з нульовими шансами на евакуацію або підкріплення”, – заявив Forbes один з українських операторів дронів.
Ростислав Демчук

peredplata