У Чернівцях до 13 років засуджено експравоохоронця, який очолив окупаційну патрульну службу в Генічеську

За матеріалами СБУ до 13 років засуджено експравоохоронця, який очолив окупаційну патрульну службу в Генічеську

 Шевченківський районний суд Чернівців визнав беззаперечними зібрані Службою безпеки докази вини ексмайора міліції, який під час тимчасової окупації Херсонщини добровільно пішов на співпрацю з представниками держави-агресорки.

Про це повідомляє Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

За інформацією слідства, фігурант працював раніше у структурі МВС на Донеччині. Проте, у 2014 році він виїхав на підконтрольну Україні територію, а вже за рік звільнився з правоохоронних органів.

Проте, після окупації Херсонщини в лютому 2022 року, зловмисник одразу прийняв для себе рішення перейти на бік ворога. Він переїхав до Генічеська, де очолив фейковий «відділ дорожньо-патрульної служби» так званого «райвідділу мвд».

Окупанти доручили колаборанту відповідати за роботу ворожих блокпостів і контролювати дотримання правил дорожнього руху.

На підставі зібраних доказів, суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, крім житла. Також йому заборонено обіймати посади в правоохоронних органах строком на 15 років.

Окрім того, фігуранта позбавили спеціального звання «майор міліції», яке ще зберігалося в нього після звільнення з правоохоронних органів.

Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення до визначеної судом відповідальності. 

Розслідування проводили слідчі СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

 

 

 

peredplata

Залишити відповідь