Старшокласники вчитимуться керувати дронами та стріляти на лазерних тренажерах

Учні 10–11 класів закладів загальної середньої освіти вивчатимуть модельну навчальну програму “Захист України”, що містить теоретичні уроки та практичні заняття на новому обладнанні. Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки України.

У 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Практичні заняття міститимуть орієнтування на місцевості, основи інженерної фортифікації, стрілецьку підготовку.

В 11 класі учні вивчатимуть розвиток військових технологій, особливості інформаційної безпеки, домедичну допомогу, методи захисту цивільного населення в кризових умовах, можливості та способи оборони України.

“Навчальний день раз на місяць, щоб глибше зануритися в матеріал та ефективніше відпрацьовувати практичні навички. Для цього створюють спеціально обладнані осередки, де учні зможуть практикувати набуті знання на новому технічному обладнанні. Сучасне обладнання — осередки будуть оснащені комп’ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги”, – йдеться у повідомленні.

Учні будуть відпрацьовувати на практиці керування дронами, інформаційну безпеку, навігацію, розвідку на основі відкритих джерел (OSINT), стресо- та психологічну стійкість. Обов’язковими стануть навчально-польові збори або тренінгові заняття, а також навчальні екскурсії, проєкти, ігри тощо.

peredplata