На Буковині до 15 років тюрми засуджено «віцемера» окупованого Бердянська

За матеріалами СБУ «віцемера» окупованого Бердянська засуджено до 15 років тюрми

На підставі зібраних Службою безпеки доказів засуджено ще одного керівника окупаційних органів рф у тимчасово захопленій частині Запоріжжя.

Мова про мешканця Луганщини, якого окупанти призначили «заступником мера військово-цивільної адміністрації міста Бердянськ».

Як встановили слідчі, зрадник ще у 2014 році брав участь у силовому захопленні Криму та Луганської області.

Про це інформує Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

Зокрема, він особисто керував блокуванням і штурмом військової частини ЗСУ у Сімферополі в березні 2014 року. Також вербував до лав незаконних збройних формувань «лнр» місцевих мешканців та організовував перевезення зброї з території росії.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну фігурант опинився в Бердянську. Зважаючи на його «послужний список», окупанти доручили йому відповідати за соціальну сферу, молодіжну політику, культуру.

До його обов’язків, серед іншого, входить організація збору особистих даних українців, а також поширення кремлівської пропаганди.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ зловмиснику заочно повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); 
  • ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Шевченківський районний суд Чернівців призначив йому покарання у вигляді 15 років в’язниці з конфіскацією майна. Окрім того, засудженому заборонено протягом 14 років обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги.

Оскільки фігурант переховується на тимчасово окупованій території, співробітники СБУ проводять комплексні заходи для його затримання і притягнення до визначеної судом відповідальності.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

 

peredplata

Залишити відповідь