Ховався у готелі на території Черкащини: затримано “авторитета”, який побив військового у Смілі, – кадри від Нацполіції

Хто фанатіє від 90-х і любить фільми про них – може побачити все наживу у мене у Смілі.
Спортивні хлопці на умовних сроках шось нібито бідокурять на дорозі біля Сміли проти батьків пораненого ветерана, який захищав Бахмут.
Той шукає винуватців і пише пост про це. Спортивні хлопці, які мають умовний строк за пограбування (а ще людина з таким імʼям має кілька справ за пʼяне водіння і порушення ПДР) призначають шось типу стрілки. На ній вони бʼють ветерана, який прийшов сам і без нічого.
Поліція в цьому бере якусь участь – на багатьох відео їх видно. Але не дуже втручається.
Місто бурлить і виходить на протести, мол війна, ветеранів бʼють молоді спортивні здорові люди.
Влада і поліція розводить руками – нічого не можемо зробити.
Зрештою піднімається великий скандал, депутат від Сміли Serhiy Rudyk, який сам на фронті, пише депутатське звернення на міністра й натякає, що тут хтось когось може покривати.
На цьому відео головний фігурант каже ветерану, що той його зганьбив на всю Смілу. Ну зараз його слава пішла радикально ширше.
Місцеві твердять, що під час побиття були погрози рідним, якщо буде скарга в поліцію. Тому ветеран ще й записав вибачення. Погрози для вибачення тут – https://www.facebook.com/share/v/tHQdTz9LEHf8gPrY/?
Окрім того, місцеві сумніваються у обєктивності місцевої поліції в силу певної специфіки і сподіваються на реакцію Києва.
Шість років тому фігурант вже брав участь у побитті і козиряв тим, що поліція в нього в кишені – https://youtu.be/KHU1lZtnzZw
Деталі справи від Главкома

Vitaly Chervonenko

Просто жахлива історія сталася у Смілі. Нашому військовому, добровольцю, який два роки воював, захищав Бахмут, демобілізувався через поранення, погрожував розправою місцевий бандюк. Все місто гуде, імʼя злочинця відоме, але місцева поліція розводить руками, потерпілий не хоче писати заяву, а отже, проблеми не існує.
Історія класична, у стилі початку 90-х. Батьки військового потрапили в ДТП з вини місцевого «авторитета». Далі, як у кримінальних бойовиках, погрози батькам і військовому («закопаю в асфальт», «знищу» – є записи), вимога розмістити у ФБ принизливе відео із «визнанням провини» і вибаченнями перед братвою.
Після розголосу зібралася позачергова сесія міськради. Результат, фактично, – випуск пари, і заслуховування «слуг закону». Останні, як по нотах: вивчаємо, збираємо докази, встановлюємо обставини… Їхні методи роботи добре знаю ще з 19-го року, коли місцева поліція зривала вибори і йшла по беспредєлу. Тому довіра до них – на рівні плінтусу.
Важливий факт – місцевий бандит вже фактично уникнув покарання. Знайшлася дрібна кримінальна справа (начебто вкрав золотий ланцюжок), отримав два роки з роком випробування (умовно). Тобто, і під мобілізацію не потрапляє, і покарання може уникнути – класична схема, ще й, підозрюю, не дешева.
Офіційно звернувся до міністра внутрішніх справ щодо проведення службового розслідування дій, а точніше сказати – бездіяльності смілянських поліцейських, відсторонення керівництва місцевої поліції, і відкриття кримінального провадження за фактом погроз і нанесення тілесних ушкоджень ( а не хуліганки, як вважають вони). Ми не маємо дозволити спустити цю справу на гальмах. Кожен факт образи військового, без винятків, має отримати найжорстокіше покарання!
 
 
 
 
 
 Співробітники правоохоронних органів затримали 28-річного підозрюваного, який побив військовослужбовця у Смілі.
Днями у Мережі можна було побачити кадри, як “кримінальний авторитет” Сміли б’є військовослужбовця України за те, що той нібито написав у соцмережі образливу посаду на його адресу.
Ця новина облетіла усі ЗМІ України, й у МВС ухвалили рішення затримати чоловіка, інформує прес-служба Нацполіції України.
Сьогодні, 11 вересня, джерело повідомило про те, що 28-річного “авторитету” було затримано на території Черкаської області в одному з готелів. У Мережі показали не лише кадри затримання, а й вибачення на камеру.

 

Фігуранта гучної справи доставлено до суду, який і ухвалить рішення

Військор Андрій Цаплієнко наголосив, що “вибачення на камеру” не працюють, а такі люди мають постати перед судом за свої вчинки. Фігуранта гучної справи доставлено до суду, який і ухвалить рішення щодо запобіжного заходу. Відомо, що за місцем проживання “авторитета” вже пройшли обшуки. Попередньо було знайдено не тільки наркотичні речовини, а й зброю. Фігурант справи пройде одразу за чотирма статтями КК.
Більше того, розпочато розслідування проти керівництва Нацполіції у Черкаській області. Керівника відділу №2 Черкаського районного управління поліції відсторонено від виконання своїх обов’язків.
Напередодні глава МВС України Клименко пообіцяв особисто розібратися у ситуації у Смілі, коли було побито військовослужбовця України.
Раніше Dialog.UA повідомляв, що 10 вересня Нацполіція оголосила у розшук 28-річного “авторитета” зі Сміли.
Нагадаємо, влітку 2024 року у Дніпрі охорона Тищенка побила добровольця, який гуляв на вулиці з однорічною дитиною.
Автор: Дмитрий Мироненко
 https://www.dialog.ua/ukr/ukraine/301349_1726036575
 

peredplata

Залишити відповідь